2 Nisan 2012 Pazartesi


Biz diyetisyenler sezonluk işçiler gibiyiz, bu mevsimlerde yani yaz öncesi kilo verme taleplerinin artması nedeniyle çok yoğun oluyoruz. İşte ben de aynı durumdayım. Bir Pazartesi günü için olabilecek en yoğun günlerimden biri diyebilirim. Yazın herkes dağılınca kendimi yalnız hissediyorum...


Sabah kahvaltımı evde hazırladım ama yapmaya zamanım olmadı. Sadece sütümü içtim, tostumu paket yaptım, yanıma aldım. Ofiste kahvemle yerim...

09.00
1 fincan süt

Randevu aralarımda tostumdan ısırarak saat 11'e kadar yedim. 1 adet tostu küçük ısırıklarla 2 saatte yeme rekoruna sahibim :)

1 adet Uno çok tahıllı ekmekle yapılmış kaşarlı tost
1 kupa kahve

Öğle yemeğimi Değirmen'den sipariş verdim.


14.00
1 kase ezogelin çorbası
7 kaşık bamya yemeği
1 yuvarlak kepekli ekmek

Ofiste hiç meyve olmuyor, getirmeyi unutuyorum. Yoğunluktan aklıma birşey yemek gelmedi zaten toktum.


Geçenlerde marketten bir yeşil çay aldım. Doğadan yaseminli yeşil çay hem de büyülü kutu! :) Kokusu çok güzeldi. Zaten bu yeşil çay aromasız, sade içilebilir bişey değil ben bir diyetisyen olarak bile sevmiyorum. Ancak yaseminli, naneli, güllü falan olacak ki içilebilsin. Faydalı o ayrı tabi. Yeşil çayın faydalarını hatırlamak için lütfen yazımı okuyunuz :)

17.00
1 kupa demleme yaseminli yeşil çay


Şimdi size harika bir atıştırmalık tavsiye edeceğim. Bir üyem Macro marketten almış. Adı Thin Think Şekersiz Gofret ve 1 kocaman paketin kalorisi sadece 1 dilim ekmek kalorisine sahip! Üstelik içinde 8 dilim var. Tatlandırıcı kullanılmış yiyecek. Sevmeyenler veya karşı olanlar almayabilir ama tüm danışanlarıma önerebileceğim bir ara öğün atıştırmalığı olduğunu söyleyebilirim. Hepsini aynı anda yemek zorunda değilsiniz. Her gün 2 dilim yeseniz 4 gün idare eder :) Resmen aranan kan bulundu! Beni bu konuda bilgilendiren ve bana da 1 paket alan danışanıma çok teşekkür ederim. Malesef fotoğrafını çekmeyi unuttum en kısa zamanda çekeceğim.

18.00
2 dilim Thin Think şekersiz gofret

Ofisten 20.00'de çıktım. Evde yemek var dün yapmıştım. Isıtıp yiyeceğim. Yalnız olduğum için sofra hazırlamıyorum. Tepside yiyorum. Bende tepsi hastalığı var. Tepsi almaya bayılırım, ne anlıyorsam? :) Evde en az 5 ayrı tip tepsi olur. Ofiste de 3 tane var :)


20.30
1 kase mercimek çorbası
4-5 kaşık patates salatası (bu tabak tatlı tabağı, büyük servis tabağı değil yani)
12-15 parça soya soslu tavuk (bu tavukları kardeşim dün marine etmiş, özel bir sos yapıyor. Bana da hazır verdi dün pişirdim. Malesef az yağda kızartılarak yapılan bir tavuk yemeği olduğu için diyet yapanlar için uygun değil ama mükemmel bir tadı var. Kardeşimin eline sağlık! Bu arada ben de yapabiliyorum ondan öğrendim)

21.30
1 kupa kave
1 madlen çikolata


Evimizin meyveden sorumlu bakanı meyvemizi hazırladı. Aynı tabaktan yedik. Ben size kendi yediğim miktarları yazayım.

22.30
1/2 muz (üstündeki nutellayı sıyırdım yemedim)
4 dilim elma
3 dilim kivi

Bu günlük bu kadar. Gayet sağlıklı bir beslenme günüydü. Bir öğün protein bir öğün sebze prensibime uydum, meyve de yedim. Sadece yoğurt eksik oldu.

Toplam 2 litreye yakın su

2 Nisan 2012 Pazartesi

Diyetisyen Serap Orak Tufan

P.S. I love you :) tartılmayı unuttum, en kısa zamanda kilomu yazacağım...

6 yorum:

  1. sizden bir ricam olucak serap hanım şu yorumlar kısmını beyaz renkte yapabilir misiniz? mor olduğu için okunmuyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu yapmayı nasıl başardım bilemiyorum :( malesef şu ana kadar düzeltemedim...

      Sil
  2. Thin Think bunu merak ettim deneyeceğim

    YanıtlaSil
  3. mrh ben troit hastasıyım ilaç alıyorum şu anda diyetisyen kontrolünde zayıflamaya çalışıyorum fakat çok az kilo verebiliyorum daha önce 6 ayda 4 kilo verebildim troit hastalarına önerebileceğiniz herhangi bir bitki çayı sebze meyve var mı ya da ne yapmalıyım ayrıca PKO hastasıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyetisyeninizin programını uygulamaya çalışın ve metabolizmanızı hızlandırmak için düzenli yiyin. İlaç tedavinizi aksatmayın ve düzenli tahliller yaptırın. Vücudunuzu böyle kabullenip sabırlı olun, troid hastalığı zayıflama hızını azaltır. Ama yapacak başka birşey, özel bir çay veya meyve yok malesef. Böyle şeylere inanmayın...
      Sevgiler

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...