23 Eylül Pazar 2012

Pazar sabah 10.30'da kalktım. Ne zaman sabah erken uyansam "boşver yat ilerde çocuk olunca zaten uyuyamayacaksın bugünlerin kıymetini bil" diye kendimi uyumaya motive ediyorum :) Herkes böyle söylüyor çünkü...

Kahvaltıyı hazırladık, yedik derken saat 11.30 oldu. İstanbul'da güneşli bir Pazar günü ama evden çıkmayı düşünmüyorum. Çünkü evde çok az vakit geçirdiğim için evde olmayı çok özlüyorum. 1 hafta evde kalsam canım sıkıldı biraz çıkayım demem, evi o kadar çok severim. Ayrıca yapacak pek çok şey bulurum...

11.30
1 yumurtanın sarısı ve beyazının yarısı (beyazını pek sevmiyorum)
1 dilim beyaz peynir
3 tane közlenmiş biber
Domates, salatalık
5-6 tane yeşil zeytin
3 dilim kızarmış ekmek


Kahvaltıda hiç tatlı yemem, reçel, bal, pekmez gibi şeyleri çok nadiren yerim. O da özellikle dışarıda kahvaltı yapıyorsak olur. Mesela bal-kaymak varsa hayır demem. Ama evdeyken tat olarak aradığım birşey değildir.

13.30
1 kupa şekersiz kahve
1 adet bisküvi (adını unuttum)

Öğleden sonra ev işleri, yemek, internete takılma derken saat 16.30 olunca acıktığımı farkettim. Eşim de spora gitmişti, kendime bir çorba koydum yedim.

16.30
1 kase domatesli şehriye çorbası
1 dilim ekmek

17.30
1 adet muz

Saat 18.00 civarı Semralar evlerine dönerken bize kahve içmeye uğradılar. Onlarla bir kahve keyfi daha yaptık.

18.30
1 Türk kahvesi (az şekerli)
1 adet Hanımeller çikolata damlalı bisküvi

Bu arada evsel faaliyetlerime gelince; bu hafta yemek için etli kuru fasulye, zeytinyağlı patlıcan yemeği ve et kavurma yaptım. Pilavı da eşime yaptırdım. O benden daha güzel pilav yapıyor. Ayrıca pilavı ona yaptırmak işime geliyor :)

20.00
Et kavurma (2-3 kaşık dolusu, biraz yağlı yapmışım. Dana etini önceden biraz süt, zeytinyağı, karabiber, tuz ve kekik ile marine edip buzdolabında 2 saat kadar beklettim. Fotoğraftaki şekli dondurma kupu ile verdim ama yakın çekimde çok büyük görünmüş)
3-4 kaşık pilav
3 kaşık roka-domates salatası
1 bardak ayran

23.00
1 adet nektarin
3 adet taze ceviz

Gayet sağlıklı beslendiğim bir gün daha burada bitti. Bolca su içtiğimi unutmayın. Günde 2 litre kadar mutlaka içiyorum.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...