Hamilelikte 16. hafta

16. hafta
Merhabalar :)

Bugün ufaklıkla hafta dönümümüz, 16. haftamızı kutluyoruz. Kendisi bir avakado büyüklüğünde olup tahminen bir elma kadar da tatlıdır :) Bugün onun için giyinip makyaj yaptım...

Artık kar tatilim sona erdi, bu sabah ofise gelebildim. Hala ara sokaklar çok karlı ve hatta bugün buzlu ama ana yollarda sorun yoktu. Zaten ofisle ev arası çok yakın, eskiden böyle karlı günlerde taksi bulamasam bile yürürdüm ama su sefer hamilelik bahanem nedeniyle kimse yürümemi istemiyor. Ben de söz dinledim. Yoksa yeni fotoğraf makinem ile ne güzel kar manzaraları çekerdim...

Kahvaltımı 09.30'da evde yaptım. 1 bardak süt eşliğinde kaşarlı tost yedim. Sanırım buna hiç şaşırmadınız :) Ekmeğim tam buğday ekmeğiydi.

Öğle yemeğimi evden getirdim. Belki öğleden sonra babası Berra'yı yanıma getirecek. Malesef okullarındaki doğalgaz arızası nedeniyle yönetim tüm velilere mesaj atmış ve bugün de çocuklarınızı okula göndermeyin demiş. Belki de sadece anaokullar için böyledir.

12.00
6 adet çiğ badem

Yemeğimi 12.30'da yedim. Saat 13.00'e doğru da Berra geldi, onu doyurdum :)

12.30
6 dolu kaşık nohut yemeği
4 kaşık pirinç pilavı

Aradaki randevularım da bittikten sonra Berra ile birlikte bir meyve molası verdik.

15.30
1/2 elma + 1/2 mandalina


Bugün çok acıkıyorum. Baktım mutfakta Berra'nın yemediği 1 kaşık nohut ve 1 kaşık pilav vardı. Onu yedim :)

Hızımı alamadım bir ara öğün daha yaptım.

17.15
1 kutu süt
1 adet elmalı Wasa kıtır bar

İşim bittiğinde saat 18.40 civarındaydı. Ara öğün yapmış olmama rağmen şekerimi düşmüş gibi hissettiğim için eve gidip bir an önce yemek yemek istiyorum. Evde de son kalan yemekler var. Öğlen nohut-pilav yediğim için akşam yemeğinde yine aynılarından yemem. Kalan kapuskayı yerim.

19.30
1 kase domatesli şehriye çorbası-bol limonlu
7 kaşık kapuska-kabaklı-bol limonlu
1 dilimden biraz az tam buğday ekmeği





20.45 civarı tv izlerken eşim yanımda nar yiyordu, sağolsun bana da her zaman ayıklar. Söylediğine göre büyük bir narın 1/3'ünü yemişim. Çok tatlıydı :)

Sonra eşim yanımda ayva yerken hadi şuna bir şans vereyim dedim ve çok küçük bir dilim ayva aldım. Ama yemek yutmak ne mümkün! Hayatım boyunca taze ayvayı yiyemedim (tatlısını ve reçelini yiyorum). Benim yıllık ayva tüketim sıklığım 1 dilimi geçmez. Her kış tadına bakmak suretiyle bir şans veriyorum ama asla arkası gelmiyor. Kokusunu ve tadını beğendiğim halde yutma sorunum nedeniyle ayva yiyemiyorum. Bir ara mikrodalgada pişirerek yemeyi denedim ama o da tazesinin tadı gibi olmuyor. Ayva yiyebilenleri bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum! Sanırım bu da bir doğal seleksiyon şekli. Benim ayva yerken boğulma riskim var :)

Saat 23.00 civarında 1 avuç çekirdek yedim, çok değil...

Diyetisyen Serap Orak Tufan
10 Ocak Perşembe 2013

21 yorum:

  1. yavaş yavaş belirginleşmeye başlamış karnınız en güzel 3 aya girdiniz 4-5-6 hem bulantılar azalır hem şişkinlik olmaz son 3 ay yavaş yavaş şişmeye başlıyor insan içimden kız geçiyor cinsiyeti tabi önemli olan sağlıklı olması her anın tadını çıkarın :)

    YanıtlaSil
  2. Meraba hergün bloğunuza merakla giriyorum çok teşekkür ederim size bu blog için. bide size birşey danışmak istiyorum ben lise öğrencisiyim ve dengeli beslenemeyiroum okulda ne yiyebilirim :)cevaplarsanız beni mutlu ediceksiniz bu arada kilolu arkadaşlarıma sizi tavsye ediyorum bloğunuza baksınlar diye herşeyden yiyo ama FAZLA yemiyo diyo <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzeli evden sandviç hazırlamak bence. Takip ettiğin için çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  3. Merhaba blogunuzu ilgiyle takip ediyorum. Bebeğiniz sizin gibi şeker mi şeker ve sağlıklı olur inşallah :) Gerçekten herşeyden yiyerek kilo korumayı sizinle öğrendim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, takibiniz için de mutlu oldum. Blogun amacına ulaştığını görmek çok güzel :)

      Sil
  4. Serap abla uzun süredir bloğunu takip ediyorum ve bişi danışmak istiyorum size benim reglm kesildi ve boyum 170 65 kilodan 55 kiloya düştüm 1 yıl içinde baştan beri düzensizdi bunun nedeni kilo kaybı olabilir mi kan değerlerim normal çıkıyo 6 aydır siklus görmüyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence önce bir jinekoloğa görünmelisin ve gerekli testler yapılmalı. Eğer sağlıksız ve yağdan fakir bir diyetle zayıfladıysan hormonal sorunlar olabilir. Yaşadığın durum pek normal görünmüyor. Polikistik over sendromu da olabilir...

      Sil
  5. Serap hanim cok guzel ve eglenceli yaziyorsunuz yazilarinizi:) ayrica hamile olmaniza ragmen dikkatli beslenmenize hayranim. Suan kac kilo oldunuz? Bebek yavas yavas buyuyor ve bu cok guzel:) tabii buyudukce de istah da aciliyor:D afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece doktorun muayenehanesinde tartılıyorum o nedenle şu an kaç kilo olduğumu bilmiyorum :) Yorumunuz için çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  6. Çık teşekkür ederim :D

    YanıtlaSil
  7. Serap hanim merhaba,
    Blog unuzu keyifle takip ediyorum.Diyet ve az da olsa sporla 8 ayda 20 kilo verdim ve halen devam ediyorum.Size bir kac sey sormak istiyorum.3 tane Eti form limon lifli/tahilli biskuviyi 1 dilim ekmek yerine tuketiyorum.Acaba Eti form cikolata kapli biskuvi icin de bu gecerli midir degilse miktari ne olmalidir?
    Bir de sahlepin diyetteki degisimi nedir?
    Simdiden tesekkur ederim ve bebeginizle birlikte guzel gunler dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çikolata kaplı olan 2 tanesi 1 dilim yerine geçiyor olmalı, sahlep için de 1 bardak süt ve 1 adet meyve çıkarmanız yeterli olacaktır. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  8. Serap Hanim merhaba, benim bir sorum var disarida yemek yedigim zaman sabah,ogle ya da aksam nasil dengeleyecegimi bilmiyorum acikcasi. Disarida yediklerimizde normalde kullandigimizdan cok daha fazla yag ve sos oldugu icin ne kadar buharda, firinda gibi seylere yonelsemde pek guvenemiyorum siniri asiyorum gibi geliyor. Ne tavsiye edersiniz dengeleme acisindan ya da siz ne yapiyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışarıda yediklerimiz her zaman evdekilere göre daha yağlı ve kalorili haklısınız ama bununla baş etmemiz çok zor. Ben çok önemsemiyorum ama yine de kızartma ve kremalı yiyeceklerden kaçınıyorum ve diğer günlerde onu dengelemeye çalışıyorum.

      Sil
  9. :)))) bende hamileyken hayatımda yemediğim kadar ayva yemiştim bütün bi ayvayı tek başıma her akşam yiyodum bide favori meyvem mandalinaydı sanırım bir günde bir kilo mandalina yiyordum eşim hala dalga geçer benle ama ayva aslında cinsinden kaynaklanıyo bazı ayvalar yutulmuyo ama sulusu olursa yutma sorunu olmuyor bence o cinse denk gelmemişsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de canım devamlı çilek istiyor ama mevsimi olmadığı için pek almıyorum :)

      Sil
  10. Ne kadar güzel ne kadar şekersiniz. Umarım evladınızla birlikte bir ömür mutlu ve sağlıklı olursunuz...:)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba serap hanım.Öncelik bebeğinize ve sizlere hayırlı ve sağlıklı bir ömür dilerim.Eşim ile birlikte wasa ürünlerini zaman zaman ekmek yerine veya ara öğünlerde kullanıyoruz.yalnız eşimde gizli şeker var(Yediklerine dikkat etmek zorundayız)sandviç ve bar olan ürünlerinide ara öğün olarak kullanabilirmi????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) ara öğün olarak tüketebilir ama yanında süt veya ayran gibi bir protein kaynağı olursa daha iyi olur..

      Sil
  12. Serap hanım bloğunuz hamilelik & diyet başlıklı olunca hemen ilgimi çekti :) bende suan 15+6günlük hamileyim kilo konusunda endişeli olduğum için ne yemeliyim ne yapmalıyım bilemiyorum şuan 46kiloyum sizce kilom şu dönem için normal mi tavsiyeleriniz varsa heyecanla bekliyorum

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...