12 Nisan Cuma 2013


Bugün 29+1 günümüz :) Akşam saat 18.00'de doktor randevumuz var. Nihayet 5 hafta sonra İnci tanemi göreceğim için çok mutluyum :)

Bu sabah kahvaltımı 09.15'de yaptım. Yine kaşarlı tostumu yedim ve 1 bardak süt içtim. Saat 13.30'a kadar 6 tane randevum var. Onlar bitince hemen ofisten firar edeceğim ve kendimi Bağdat Caddesi'ne atacağım.

11.30'da 4 tane Peyman kuru erik yedim.

İşim bittikten sonra ofisten ayrılıp 37 haftalık hamile olan bir arkadaşımla buluşmak üzere Bağdat Caddesi'ne gittim. Onun da kızı olacak.

Öncelikle buluşup yemek yemeye gittik. Ben çok acıkmıştım. Canım et yemek istemediği için tavuk tercih ettim. Yemek fena değilse de hayal ettiğim gibi çıkmadı. Dışarıda asla brokoli, karnıbahar garnitürleri yiyemiyorum çünkü tadı çok kötü geliyor. Az pişiriyorlar. Tavuk da fena değildi, pilav acıydı.

15.00
1 porsiyon meksika usulü tavuk (patates kızartmalarından birkaç tane yedim. Pilavın tamamını yemedim. Sebzelerin de sadece soğan ve biberlerini yedim.)
1 kutu ayran

İki hamile bol bol sohbet ettik. İkimiz de ayı hastanede doğuracağız kısmetse. Onların hazırlıkları neredeyse bitmiş. Bizde henüz birşey yok! Ama onların da isim henüz belli değil :)


Yemekten sonra yürüyüşe devam ettik ve Femical Klinik'e yakın Kitchenette'de oturup tatlı şımarıklığı yapalım dedik. Herkes çikolata yiyince bebeğin daha çok hareket ettiğini ve ultrasonda rahatlıkla yüzünü gördüklerini söylüyor. Ben de o nedenle çikolatalı bir tatlı yiyeyim dedim.

17.00
1 porsiyon dondurmalı profiterol (hamurun arasına krema değil sadece dondurma koyuyorlar)

Tatlıyı beğenmedim çünkü hamurları çok sertti ve dondurma yerine de kremasını tercih ederdim. Ama yine de yedim. İçim bayıldı ama sırf İnci için yedim :)

Saat 18.00'de kontrolümüze gittik. Eşim de işten erken çıkıp yetişti. Artık 7. ayımız bitti. Toplamda 8 kg almış durumdayım. 55 olan kilom 63'e çıktı. Çoğu insan 7 aylık hamile olduğuma şaşırıyor çünkü karnım çok büyük değil ve bebek hariç kendim kilo almadım. Son 2 ay ne yaparım bilemiyorum çünkü Pazar günü annem gelecek ve artık evde ne istersem olacak :)

Maalesef bebeğimiz kafayı gömmüş baş aşağı duruyordu ve tüm çabalarımıza rağmen yüzünü göstermedi :( Ama saçlarını gördük :) Ağırlığı 1500 gram, boyu da 40 cm olmuş. Maşallah İnci taneme...

Doktordan sonra arkadaşlarımızla buluşup Bağdat Caddesi'ndeki BiBuçuk'ta yemek yedik. Ben bir çizburger sipariş verdim. Yanındaki patateslerden yemedim ama önden gelen atıştırma tabağından birkaç tane yemişimdir.

20.30
1 adet soğan halkası
2-3 tane elma dilim patates
1/2 parça tavuk

1 adet çizburger (doyduğum için küçük bir parçasını eşime verdim)
1 kutu ayran




Yemekten sonra arkadaşlarımızın evine gittik. Orada da 1 top kaymaklı dondurma ve küçük bir parça browni (1/4'den bile azdır) yedim. Sunum hoş değil mi ;)




Bu arada bugün yeni adı Koz olan eski İlgi Kuruyemiş'ten bolca kuruyemiş aldım (hurma, Siirt fıstığı, Datça bademi, ayçekirdeği, ceviz). Önümüzdeki günlerde kendimi iyi beslemeyi düşünüyorum :) Burada şubeleri olmadığı için Ataşehir'e bile sipariş getiriyorlarmış. Üstelik fiyat sınırlaması olmadan. Zaten hergün 2 kez Ataşehir'e servise çıkıyorlarmış. Önemli olan sabah mı akşam mı teslim almak istediğiniz. Bu hizmet hoşuma gitti çünkü kuruyemişleri gerçekten çok kaliteli oluyor.

Yarın yoğun bir iş günü olacak...

Diyetisyen Serap Orak Tufan
12 Nisan Cuma 2013

8 yorum:

  1. Koz Kuruyemiş gerçekten çok iyi, beyaz bademi denediniz mi?
    Ben de Bi Buçuk nasıl diye sorayım, hiç gitmedim, tavsiye eder misiniz?
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet beyaz bademi de denedim ama bazıları acı çıktığı için pek beğenmedim malesef :( Bibuçuk da fena değil, fast food restoranı :)

      Sil
  2. Hangi hastaneyi düşünüyorsunuz serap hnm normal mi istiyorsunuz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük ihtimalle sezeryan olacak. Ataşehir Memorial'da yapılacak.

      Sil
  3. 14-15 kiloyla kapatırsınız hamileliği kolay doğumlar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar,sizi severek takip ediyorum serap hanim:) kiziniz adi gibi herkes tarafindan bas taci edilen,nadide bi insan olur insallah,insanlar ismiyle yasar derler... 7.ay bitti diyince sasirdim biraz,halbuki 29 hafta bu demek:) saglikli ve sorunsuz gecer tum surec ve bir avazda dogrursunuz insallah. Bu arada boyunuz kac? 55 kiloyken baya ince duruyordunuz da,ondan merak ettim nacizane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Boyum 163 cm. Bakalım yeniden 55 kg ya dönebilecek miyim? :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...