26 Temmuz 2015


Sabah tam uyanmıştık ki kardeşim aradı, İstanbul'a varmış. Kahvaltıya yetişti yani :) şanslı. Eşim onu almaya gidince ben de önce İnci'nin kahvaltısını yaptırdım. Sonra da onlar gelince bizim soframızı hazırladım. Yaşasın simit almışlar :)


Kahvaltıda 3/4 sokak simiti, 3 dilim sucuk, 1 dilim beyaz peynir, 1 tane zeytin, biraz domates, salatalık ve yaklaşık 1 haşlanmış yumurta yedim. Beyazını hiç sevmiyorum o nedenle yarısını eşime verdim. 1 de şekersiz çay içtim. Kahvaltıyı hiç abartmadım.

Kahvaltı sonrası mutfağı topladıktan sonra kahve keyfi yaptım. Şekersiz bir Türk Kahvesi içtim. Yanında Semra'nın getirdiği minik fıstıklı lokumlardan 2 tane yedim. 


Akşam çiğ köfte partimiz var, o nedenle öğlen hafif yemek istedim. Dün o kadar işin arasında bir de semizotu yemeği pişirmiştim. Bu öğlen ondan yedim. Pirincini biraz bol koymuştum İnci de yiyecek diye. Normalde bu kadar pirinçli yapmam. Ayy ne harika bir yemek :) insanlar neden sebze yemeği sevmezler ki? Ben hepsine aşığım valla! Yanında 1 dilim tam buğday ekmeği yedim. Küçük bir bardak da ayran içtim.


Öğleden sonra 1 tane şeftali yedim.


Sonra çiğ köfte hazırlıklarına başladık, yeşillikleri ayrıntılı yıkama ve yoğurma aşaması uzun sürüyor. Yemeğe amcamlar geldi. Çiğ köfte her zaman ki gibi harika olmuştu. Eşimin ellerine sağlık :) oldukça da acıydı. Bu çiğ köftelerden 12-13 tane yedim, yanında bol kıvırcık, biraz nane de vardı. 1 kase cacık yedim. 1 bardak da şalgam suyu içtim. 1/2 tane de lavaş yedim. Yine çok kaçırduğımı düşünmüyorum çünkü köfteler küçük küçük. Dışarıdaki etsiz olanlar gibi iri değil.


Akşam yemeği sonrası 1 tane şekersiz Türk kahvesi ve 1 bardak da çay içtim. Sonra 1 kayık dilim kavun yedim. 


Sonra da 1 kase dolusu kiraz yedim.


Ev saadeti ile dolu bir Pazar günüydü. Evde olmayı çok seviyorum.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

26 Temmuz 2015 Pazar


4 yorum:

  1. Hem keyifli hemde sağlıklı bir pazar günü olmuş. Yasaklarla yaşanmıyor zaten, her şeyden azar azar benim mantram oldu..

    YanıtlaSil
  2. Serap Hanım takip ettiğim kadarıyla çok fazla kahve tüketiminiz var. Merak ediyorum acaba selilüt oluşumuna neden olmuyormu. Ben çok sevmeme rağmen korkudan içemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konudan daha önce de bahsetmiştim. Kahve tek başına selülite neden olmaz. Onun dışında birçok etken var. Mesala su tüketimi, alkol tüketimi, şeker ve asitli içecek tüketimi, hareketsizlik, kan dolaşımı sorunları, ailesel yatkınlık vs. Bende pek selülit yok. Olanları takmıyorum. Yani selülit olacak diye kahve keyfimden vazgeçemem :) Bol su içiyorum, asitli içecek içmiyorum, sigara kullanmıyorum. Çok tatlı yemiyorum. O nedenle kahve tüketimime takılmıyorum. Rahat olun bence, diğer risk faktörlerini elemeye çalışın.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...