20 Kasım 2015 Cuma

Bu sabah biraz geç kalkma şansım oldu. Zaten dün yine İnci geç uyuyunca ben de 01.00'den sonra yatabilmiştim.


Bu sabah daha geniş vaktim olduğu için eşimin yaptığı omletten yedim. Bol peynirli ve 3 yumurtalı olan bu omletin yarısından daha az yedim. Çoğunu eşim yedi. Yanında da 1 dilim ekmek yedim. Süt yoktu.


Ofise geçince 1 kupa kahvemi içtim. Bu fincanım da Secdus'un tasarımı. Tam sevdiğim sonbahara göre…

Saat 14.00 sonrası öğle yemeği için bir dostumla dışarı çıktım. Ofise gelirken kendi gibi güzel hüsnüyusuf çiçeklerinden getirmiş. Onu görmek bana çok iyi geldi. Bazı insanları çok sık göremeseniz de hayatınızda çok önemli bir yeri olduğu için her görüşmeniz bayram gibi olur ya benim için de öyle…

Brandium'daki Foodies Cafe'de oturduk. Tabağımdaki tavuklu quesadilla'nın 1/2 sini yedim. Kremasız olduğu için çok güzeldi. Biraz avakadolu sos ve turşu da yedim.



Sonra 1 fincan da capuccino içtim ve yanındaki 2 top çikolatalı kek ikramından da yedim.



Ofise döndükten sonra 1 fincan Doğadan gingkolu yeşil çay içtim.



Akşam yemeğinde pirinç pilavı, bezelye yemeği, mantar sote ve dün geceden yaptığım kırmızı lahana salatası vardı. Pilavı Semra, diğer yemekleri de Emine Hanım yaptı.



4 kaşık pirinç pilavı, 3 kaşık bezelye yemeği, 3 kaşık mantar sote ve biraz bolca kırmızı lahana salatası yedim. Benim gibi troid hastası olanların bazı besinleri yerken sıklığına dikkat etmesi gerekiyor. Örneğin karnıbahar, kırmızı lahana, beyaz lahana, kara lahana, brüksel lahanası ve brokoli guvatrojen maddeler içerdiği için troid bezi hastalıkları olan kişilerin sık ve fazla yememesi gereken yiyeceklerdir. Ama ben çok sevdiğim için dayanamıyorum, özellikle kışın biraz fazla sıklıkta yiyorum.

Yemekten sonra Berra'nın yaptığı 1 fincan Türk kahvesi içtim.


Hüsnü yusuf çiçeği
İlerleyen saatlerde 1 tane mandalina ve 1/2 elma yedim.

Gece geç yetınca yine çok acıktım. Tam yatmadan önce küçük 1 dilim kek yedim :(

Bu arada blogumda bir çekiliş duyurdum. Eğer dikkat etmediyseniz bu linke tıklayın. Ebeveynler için ilkyardım eğitimi kazanma şansınızı deneyin.

Diyetisyen Serap Orak Tufan

Sosyal medyada takip etmek için:
İnstagram için 
http://instagram.com/diyetisyenserap 
Twitter için  https://twitter.com/DiyetisyenSerap 
Facebook için  https://www.facebook.com/pages/Kendinize-%C4%B0yi-Bak%C4%B1n-Beslenme-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...